Primele 90 de zile

Ai primit o ofertă pentru un nou job și urmează să începi în curând activitatea ?

Tocmai ai început activitatea la un nou job și simți că ai avea nevoie de ajutor pentru o integrare rapida și cu succes ?

Dacă răspunsul la oricare dintre intrebările de mai sus este „Da” atunci ai nevoie de serviciul Primele 90 de zile.

Primele 90 de zile este un serviciu care este recomandat și firmelor pentru a facilita integrarea noilor angajați.


Descrierea serviciului Primele 90 de zile.


Scopul

Primele 90 de zile te ajută să parcurgi cu succes una dintre cele mai complicate perioade din parcursul profesional, primele luni la un job nou.


Elemente cheie

 • Jobul

Analiză jobului în ceea ce privește complexitatea atribuțiilor, specificitatea acestora, necesarul de informații interne, suportul intern necesar. 

 • Cunoștințe și competențe

Identificarea cunoștințelor și competențelor necesare îndeplinirii atribuțiilor, cunoștințele și competențele deținute, necesitățile de completare, modalitațile de îmbunătățire.

 • Experiența

Analiza comparativă a experienței anterioare în raport cu cerințele noului job.

 • Mediul organizațional

Cultură organizațională, stiluri de lucru practicate, stil de management, grad de organizare a activităților, caracteristicile grupului de muncă, asigurarea feedback-ului.

 • Compatibilitatea

Identificarea gradului de compatibilitate dintre caracteristicile profesionale personale, activitățile derulate anterior, medii organizaționale în care ai evoluat anterior și situația prezentă.

 • Obiectivele

Identificarea și analiza obiectivelor pe care ți le-a stabilit firma pentru perioada de integrare și a celor pe care tu ți le-ai propus să le atingi.

 • Resursele

Identificarea resurselor necesare pentru atingerea obiectivilor și a celor pe care firma ți le pune efectiv la dispoziție.

 • Puncte critice

Definirea principalelor dificultăți ce pot apărea în perioada de integrare.

 • Plan de integrare

Analiza planului/programului de integrare elaborat de firmă pentru tine (dacă există), completarea și îmbunătățirea acestuia sau elaborarea unui plan de la zero.

 • Așteptări

Identificarea și evaluarea asteptărilor pe care le are firma și a celor pe care le ai tu cu privire la perioada de integrare.

 • Riscuri

Definirea riscurilor care pot afecta realizarea planului de integrare și stabilirea măsurilor de diminuare a expunerii la acestea.

 • Relațiile

Elaborarea unei strategii de realționare cu șefii și colegii.

 • Comunicarea

Identificarea relațiilor de comunicare, tipurilor de mesaje, frecvența acestora, etc., necesare pentru asigurarea integrarii.

 • Comportamentul

Stabilirea tipurilor de comportamente a căror adoptare îți facilitează parcurgerea cu succes a perioadei de integrare.


Componente și derulare

ETAPE TEHNICI/ACTIUNI OBSERVAȚII
Colectarea și analiza  informațiilor. Analiză documente, chestionare, interviuri structurate, analiză job, Durata acestei etape este de maxim o săptămână depinzând și de timpul alocat de tine.

Etapa include 1 ședință directă cu un consultant SCM și comunicare prin e-mail.

Planificarea integrării Planul de integrare este elaborat de consultantul SCM in strânsă colaborare cu tine. Dacă există unul va fi detaliat, completat, imbunătățit.

 

Durata acestei etape este de o maxim 3 zile.

Etapa include 1 ședință directă cu un consultant SCM și comunicare prin e-mail.

Integrarea Analiză și suport săptămânal și ori de câte ori se petrece ceva neprevăzut sau semnificativ. Etapa include 10 ședințe directe cu un consultant SCM și comunicare prin e-mailuri.
Evaluarea rezultatelor Ședințe de evaluare.

Elaborare obiective personale legate de job pentru semestrul următor.

Etapa include 2 ședințe directe cu un consultant SCM. Prima la finalul celor 90 de zile și a doua după aproximativ o lună

*Durata unei ședințe este de aproximativ 60 minute.


Beneficii

 • Vei reuși să cunoști și să înțelegi rapid și în profunzime noul job și contextul din firma în care te afli.
 • Vei ști exact care sunt resursele și suportul pe care trebuie să ți le ofere firma și ce trebuie să soliciți de la șeful tău pentru ați atinge obiectivele din perioada de integrare.
 • Vei ști exact pe ce trebuie să te concentrezi, cum trebuie să acționezi și cum trebuie să-ți dozezi efortul pe parcursul celor 90 de zile.
 • Vei beneficia de suport specializat pentru depășirea oricăror obstacole pe care le poți întâmpina în această perioadă.
 • Vei fi acceptat de grupul de muncă și vei reuși să stabilești relații funcționale și informale chiar și cu cele mai dificile persoane din grup.
 • Vei ține sub control relația cu șeful tău direct și vei ști exact ce trebuie să faci pentru a o îmbunătăți continuu.
 • Vei ști exact cu cine, când și cum trebuie să comunici cu privire la activitatea ta.
 • Vei parcurge perioada de integrare cu un stres minim și cu un grad redus de frustrare.
 • Vei ști exact ce trebuie să faci după perioada de integrare astfel încât să continui să ai o evoluție ascendentă.
 • Vei dobândi numeroase cunoștințe și abilități care te vor ajuta în viitor să te integrezi rapid și cu succes la orice job nou.

Cost și modalități de plată

Primele 90 de zile este un serviciu care pe lângă beneficiile pentru tine aduce beneficii importante firmei în care lucrezi. De aceea îți recomandăm  să discuți cu managerul tău si să-i propui ca firma să suporte integral sau parțial costurile.

VARIANTE PREȚ FINAL OBSERVAȚII
Cu derularea ședințelor   pe skype.                                                                                                                                                  1170 euro
Cu derularea ședințelor la biroul SCM. 1730 euro
Cu plata asigurata integral sau cel putin 70% de firma la care lucrezi. 1480 euro (cu sedinte skype)

2040 euro (cu sedinte la biroul SCM)

Varianta include 3 ședințe directe  și comunicare prin email cu managerul tău.
Cost ședințe suplimentare. 80 euro/ședința skype

100 euro/ședința la biroul SCM

Se taxează ședințele suplimentare (față de cele evidențiate la rubrica COMPONENTE) Se taxeaza sedintele suplimentare (fata de cele evidentiate la rubrica COMPONENTE) solicitate de tine pentru etapa de integrare

Plata se poate efectua integral la achiziționarea serviciului, cu un discount de 10% sau in patru rate astfel : 30% la semnarea contractului, 30% inainte de faza de planificare, 30% inainte de faza de integrare si 10% inainte de faza de evaluare a rezultatelor. Plata se efectuează prin transfer bancar.


Prima ședință gratuită

Te invităm să soliciți o ședință gratuită cu un consultant SCM care îți va prezenta pe larg serviciul Primele 90 de zile (precum și alte servicii SCM de care ai putea fi interesat). Consultantul va evalua situația ta, așteptările tale si nevoile de suport. Funcție de rezultatele ședinței consultantul îți va propune cea mai bună modalitate  de colaborare iar tu vei putea lua o decizie documentată în ceea ce privește achiziționarea serviciului.