Fii mai motivat

Motivația de intrare in firmă, motivația de a produce, motivația de a părăsi o firmă, motivația extrinsecă, motivația intrinsecă, motivația economică, motivația profesională, motivația psihosocială….

Știai că tipurile de motivație enumerate mai sus conțin la rândul lor liste lungi de motive și că toate au efect asupra rezultatelor muncii tale, asupra performanței tale și mai ales asupra sentimentelor de satisfacție sau insatisfacție pe care le resimți uneori?

Știai că motivația ta pentru muncă e în relație de interdependență cu motivațiile celorlalte planuri ale vieții tale și dacă între ele nu există o relație armonioasă în cele din urmă vei ajunge la sentimente de insatisfacție cvasigeneralizate?

Știai că suntem fericiți sau nefericiți datorită sau din cauza motivației noastre și a modului cum aceasta este satisfăcută iar acest lucru este valabil și în planul profesional?

Știai că motivația este una dintre componentele psihicului cel mai greu de investigat si că de cele mai multe ori noi inșine nu cunoaștem ce anume ne motivează actiunile sau de ce resimțim o stare generalizată de insatisfacție deși aparent n-am avea motive?

Tu știi cu adevărat de ce te duci la muncă?

Dacă cele prezentate mai sus ți se par complicate ai dreptate: sunt foarte complicate.

Dacă vrei ca munca ta să-ți aducă mai multe satisfacții și să te facă un pic mai fericit  atunci ai nevoie de serviciul Fii mai motivat.


Descrierea serviciului Fii mai motivat


Scopul

Fii mai motivat iți oferă căile și suportul să ințelegi mai bine ce dorești de la jobul tău și de la firma la care lucrezi, să faci tot ce ține de tine pentru a fi mai satisfăcut de munca ta și să te asiguri că indeplinești condiția de bază pentru performanța: motivația adecvată.


Elemente cheie

 • Profil de personalitate

Identificarea trăsăturilor de personalitate, valorilor, aspirațiilor care îți influențează alcătuirea si funcționarea sistemului motivațional.

 • Profil motivațional general

Identificarea motivelor care stau la baza acțiunilor tale pe diferite planuri din viața extraprofesională. 

 • Profil motivațional profesional

Identificarea tuturor tipurilor de motivații pe care le resimți în plan profesional, măsurarea intensității acestora, ierarhizarea motivelor.

 • Valențele motivaționale ale jobului

Identificarea gradului in care conținutul jobului, organizarea departamentului și a firmei, cultura organizațională din firmă, politicile de firmă, managementul, favorizează satisfacerea unor tipuri de motivație.

 • Grad de work-life integration

Identificarea gradului de armonie dintre motivația si satisfacția in munca si motivațiile și satisfacția pe care le resimți în celelalte planuri din viața ta, planuri importante pentru tine sau pentru cei apropiați ție.

 • Nivelul satisfacției

Măsurarea gradului de satisfacție in plan profesional și în toate celelalte planuri importante din viața ta.

 • Plan de optimizare motivațională

Plan de măsuri si acțiuni care să te ajute să pui accentul pe motivele principale pentru muncă, pe satisfacerea acestora și pe armonizarea lor cu motivele extraprofesionale, inclusiv prin influențarea surselor de satisfacție care nu țin de tine ci de departamentul și firma în care lucrezi.


Componente si derulare

ETAPE TEHNICI/ACTIUNI OBSERVAȚII
Colectarea  informatiilor Analiza documente, evaluare personalitate, chestionare de motivatie si satisfactie, chestionare organizationale, chestionar work-life, interviuri structurate. Durata acestei etape este de aproximativ doua saptamani depinzand si de timpul alocat de tine. Etapa include 2 sedinte* directe cu un consultant SCM.
Analiza si diagnoza Prelucrare date, sedinte comune de analiza. Durata acestei etape este de doua saptamani.Etapa include 2 sedinte directe cu un consultant SCM.
Elaborarea Planului de optimizare motivationala Planul este elaborat de consultantul SCM in stransa colaborare cu tine. Etapa include 2 sedinte directe cu un consultant SCM si comunicare prin e-mailuri.Durata aproximativa: 3 saptamani.
Implementarea Planului de optimizare motivationala Training de motivatie personalizat, sedinte suport. Etapa include 4 sedinte de training, 4 sedinte de suport cu un consultant SCM si comunicare prin e-mailuri.Durata etapei depinde de complexitatea planului de masuri si actiuni.
Evaluarea rezultatelor Chestionare de evaluare, sedinte folow-up, masuri de completare a planului intial. Etapa include 2 sedinte directe cu un consultant SCM, derulate la 3 respectiv 6 luni de la finalizarea implementarii Planului de optimizare motivationala.

*Durata unei sedințe este de aproximativ 60 minute.


Beneficii

 • Vei cunoaște foarte bine care sunt tipurile de motivație care acționează în plan profesional, rolul și efectele fiecărui tip și cum pot fi satisfăcute fiecare dintre ele.
 • Vei avea o imagine constientă și completă asupra nevoilor pe care le resimți în raport cu activitatea profesională și a modului cum acestea iți influentează prestația.
 • Vei înțelege care sunt motivele tale de muncă aflate în legatură directă cu performanța și ce trebuie să faceți tu, managerul tău și firma pentru a le satisface.
 • Vei ști exact care sunt sursele sentimentelor de satisfacție/insatisfacție pe care le resimți în activitatea ta profesională și cum poți să exerciți control asupra acestor surse pentru a-ți spori satisfacția.
 • Vei ști ce să le ceri colegilor, managerului și firmei pentru a-ți spori gradul de satisfacție în muncă și pentru a evita dezamăgirile.
 • Vei obține o creștere semnificativă a performanței tale in muncă și a satisfacției atât în plan profesional cât și în viața ta în general.
 • Vei ști cum să acționezi pentru a armoniza motivele din planul profesional cu cele din viața ta în general astfel încât să eviți conflictul dintre acestea.
 • Vei dobândi cunoștințe  despre motivație în general și despre propria ta motivație care îți vor permite să faci cele mai bune alegeri legate de parcursul tău profesional în viitor.

Cost si modalități de plată

Fii mai motivat este un serviciu care pe langă multiple beneficii pentru tine aduce o creștere semnificativă a performanței tale in muncă. De aceea îți recomandăm  să discuți cu managerul tău și să-i propui ca firma să suporte integral sau parțial costurile.

VARIANTE PRET FINAL OBSERVATII
Cu derularea sedintelor pe skype 1360 euro
Cu derularea sedintelor la biroul SCM 2000 euro
Cu plata asigurata integral sau cel putin 70% de firma la care lucrezi 2100 euro (cu sedinte skype)

2740 euro (cu sedinte la biroul SCM)

Varianta include un raport catre managerul tau, un plan de actiuni pe care sa le deruleze pentru a facilita optimizarea motivatiei tale si 2 sedinte ale managerului  cu consultantul SCM.
Pentru cei care au achizitionat anterior serviciul Fii mai performant Discount 300 euro Valabil in oricare dintre variante
Cost sedinte suplimentare

80 euro/sedinta skype

100 euro/sedinta la biroul SCM

Se taxeaza sedintele suplimentare (fata de cele evidentiate la rubrica COMPONENTE) solicitate de tine pentru etapele de implementare si folow-up.

Plata se poate efectua integral la semnarea contractului, cu un discount de 10% sau în patru rate astfel : 40% la semnarea contractului, 30% înainte de faza de diagnoză, 20% înainte de faza de implementare și 10% înainte de faza de evaluare a rezultatelor. Plata se efectuează prin transfer bancar.


Prima ședintă gratuită

Te invităm să soliciți o ședință gratuită cu un consultant SCM care îți va prezenta pe larg serviciul Fii mai motivat (precum și alte servicii SCM de care ai putea fi interesat). Consultantul va evalua situația ta, așteptările tale și nevoile de suport. Funcție de rezultatele ședinței consultantul îți va propune cea mai bună modalitate de colaborare iar tu vei putea lua o decizie documentată în ceea ce privește achiziționarea serviciului.